22.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 23 Maja, 2022

SUTRA KOLEGIJ SKUPŠTINE USK – DNEVNI RED JOŠ NIJE POZNAT

- Za sutra u 10 sati je zakazan kolegij Skupštine USK-a, potvrdio je za RTV USK-a predsjedavajući najvišeg kantonalnog zakonodavnog tijela Razim Halkić.

BIHAĆ, 23. januara – Još uvijek nije sigurno da li će na Dnevni red biti stavljeni finansijski planovi Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje ili samo odluke o privremenom finansiranju ove dvije institucije.

Sigurno je da se neće naći Budžet Kantona, kojeg je Vlada predložila u visini od 276 miliona KM, ali su ga skupštinski zastupnici odbili kako u formi Prijedloga, tako i u formi Nacrta.

Podsjetimo, prošle sedmice zasjedala je Skupština Kantona, na kojoj je došlo i do verbalnog obračuna između zastupnika Ekrema Prošića i predsjednika Nezavisnog strukovnog Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Elvira Hrustanovića.

Kako nam je Hrustanović u telefonskom razgovoru potvrdio, daljnji sindikalni koraci, odnosno generalni štrajk, ovisit će upravo od političara i njihove odluke vezano za Finansijski plan ZZO-a. Ljekari su i ranije najavili generalni štrajk, pa čak i masovne otkaze ukoliko im njihove zarađene plate ne budu isplaćene.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se