Sumirani projekti koje je Zavod za prostorno uređenje Bihać realizirao u 2019. godini

– „Današnja konferencija i predstavljanje realiziranih projekata jedna je novina jer vjerovatno ste primijetili da se tokom prošle godine i realizacije projekata nije niko iz Zavoda, Grada ni Gradskog vijeća nije pojavljivao niti fotografisao prilikom realizacije pojedinačnih projekata izgradnje infrastrukture. Stoga smo odlučili da danas u najkraćim crtama prezentiramo sve aktivnosti koje smo kao Zavod, zahvaljujući podršci Gradskog vijeća Bihać i gradonačelnika Fazlića uspješno okončali tokom prošle godine i stvorili uslove da i u 2020. godini nastavimo sa projektima koji će poboljšati uslove života našim građanima“, rekao je direktor Toromanović.

U izvještaju koji je direktor Ademir Toromanović predao gradonačelniku Šuhretu Fazliću sumirane su aktivnosti vezane za asfaltiranje i održavanje lokalnih cesta, infrastrukturne projekte, rekonstrukciju ulica nakon realizacije Projekta izgradnje sistema otpadnih voda i čišćenje kanala za oborinske vode na teritoriji Grada Bihaća, rekonstrukciju javne rasvjete itd. Ukratko, sve ono što je Zavod realizirao u prošloj godini.

– „Smatrali smo da je suludo u 21. vijeku praviti događaje od asflatiranja ulica, uvođenja i zamjene javne rasvjete, kanalizacione i vodovodne mreže, sanacije dječijih igrališta i sl. Nismo presjecali vrpce niti se fotografisali prilikom tih radova, danas nas direktor izvještava o svim svim izvršenim radovima sumarno. Moram napomenuti da danas ovdje ne govorimo o svim projektim Grada, nego samo onima koje je Zavod kao ustanova realizirao u prošloj godini. Ovo je prilika da sumiramo urađeno, svjesni da ostaje još mnogo nedostataka u svim mjesnim zajednicama na čemu ćemo u još većem obimu nastaviti raditi i u narednoj godini. Ovu priliku koristim da se zahvalim gradskim vijećnicima koji i izvođačima s kojima imamo dobru saradnju, a koji bi također trebali biti zadovoljni jer redovno izmirujemo obaveze prema njima“, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Govoreći o projektima rekonstrukcije i izgradnje gradskih ulica i lokalnih cesta u prošlog godini, Zavod je uspješno asfaltirao 36 lokalnih ulica u bihaćkim mjesnim zajednicama gdje su bili skoro podjednako zastupljena gradska i prigradska naselja. Ceste i trotoari su se radili na Ozimicama I, Lukama, MZ Jezero-Privilica, Donje i Gornje Prekounje, Bakšaiš, Kamenica, Izačić, Orašac, Ružica, Hatinac, Brekovica, Klokot-Papari, Malo Založje i Gata, bili smo uključeni i u aktivnosti u poslovnoj Zoni kamenica i ukupno u 2019. godini izgradili smo cestovne infrastrukture u vrijednosti od skoro 1,9 miliona KM.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe