6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Šuhret Fazlić: Žao mi je zbog ostavke Radončića, ne smijemo dozvoliti stampedo na Bihać

“Žao mi je, mislim da je radio dobro. Nažalost, trendovi su isti kada su migranti u pitanju i još dodatno se pogoršava situacija jer je predizborna godina i predizborne kampanje se grade na tome. Pozivam sve nivoe vlasti da se ovo tretira kao državni problem koji je i globalni i samo angažmanom svih nivoa vlasti to se može kontrolisati, zaustaviti ne možemo”, rekao je Fazlić.

Istakao je kako je potrebno zatvoriti granicu i osigurati povratak migranata u njihove matične zemlje te raditi na održavanju saradnje s Evropskom komisijom, USAID-om i UN-om na visokom nivou.

“Da nije pomoći tih ljudi mi bi bili prepušteni sami sebi”, rekao je Fazlić.

Naglasio je kako se ne smije dozvoliti stampedo migranata na Bihać.

“Moraju se iskoristiti svi potencijali. Ukoliko se to desi, ponavljam, spreman sam otvoriti još pet Vučjaka i da ih ‘trpamo’ na te lokacije”, rekao je.

Dodao je da njima problem stvaraju migranti koji nisu smješteni nigdje te da treba raditi na proširenju kapaciteta kampa Lipe jer ima potencijal.

Govoreći o tome što još nije ispoštovan zaključak Gradskog vijeća Bihaća i Vlade USK da se privatni smještaj za prihvat migranata Bira mora zatvoriti, poručio je kako to u ovom trenutku nema smila jer bi se u tom slučaju hiljada migranata našlo na ulicama grada što bi dodatno otežalo postojeću situaciju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe