22.9 C
Bihać
Utorak, 16 Augusta, 2022

Stvari koje nikad ne biste trebali čistiti dezinfekcijskim maramicama

Ukoliko ste neko ko koristi dezinfekcijske vlažne maramice na svemu, vrijeme je da to prestanete raditi, poručuju stručnjaci

Na određenim površinama dezinfekcijske maramice mogu nanijeti puno više štete nego koristi.

Kožne torbice i presvlake

Iako se dezinfekcijske maramice čine brzim načinom čišćenja, one sadrže alkohol i amonijak koji mogu isušiti kožu i oštetiti njen završni izgled. Umjesto toga, odlučite se za komercijalno sredstvo za čišćenje kože ili isprobajte mješavinu tople vode i sapuna za suđe.

Naočale

Oduprite se nagonu da prebrišete naočale dezinficirajućim maramicama, jer one mogu pojesti osjetljive prevlake leća, kažu stručnjaci. Umjesto toga, očistite ih s kapljicom sapuna i tople vode ili upotrijebite komercijalno sredstvo za čišćenje leća.

Nakit od bisera

Čišćenje bisernog nakita s dezinfekcijskim maramicama nikako nije dobra ideja. Mogu oštetiti mekše kamenje, uključujući bisere, opale i smaragde. Za čišćenje radije koristite toplu vodu i blagi sapun.

Vaš WC

Maramice možete koristiti za čišćenje sjedala i vanjske strane bez štetnih efekata. No nikad ih nemojte baciti u wc šolju kada završite. Za razliku od toaletnog papira, maramice se ne otapaju na odgovarajući način, što može začepiti cijevi i dugoročno vam donijeti velike račune.

Mrlje na odjeći

Čišćenje mrlje dezinfekcijskom maramicom može je učiniti manje vidljivom, ali određenim vrstama odjeće neće biti od koristi. Alkohol u maramicama može izblijedjeti boju i oštetiti tkaninu.

Zasloni na dodir u automobilu

Posvuda su vaši masni otisci prstiju, ali nemojte posegnuti za dezinfekcijskim maramicama. Spojevi alkohola i amonijaka u maramicama mogu pojesti zaštitne premaze zaslona i na kraju prouzrokovati zamagljivanje ili mrlje, upozoravaju proizvođači. Umjesto toga, takve zaslone očistite vodom i sapunom. Preporučuju se i maramice posebno oblikovane za zaslone.

Namirnice

Nikad ne biste trebali čistiti voće, povrće ili bilo koju drugu hranu dezinfekcijskim maramicama, jer sastojci iz maramica nisu namijenjeni za namirnice, ali to je nešto što mnogi već znaju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se