22.7 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

Studenti sa stomatologije pisali kolegama sa medicine: Iako vam prijete obustavom nastave, nadamo se da ćete nam dati podršku

Asocijacija studenata Stomatološkog fakulteta – ASSF “Studentist” povodom aktuelne situacije na dva fakulteta, posala je kolegama sa Medicinskog fakulteta.

– Nadamo se da, iako nam nameću diskriminatorne stavove i prijetnje za obustavom nastave, da ćete Vi studenti Medicinskog fakuleta podržati ostale studente zajedničke medicinske grupacije u ostvarivanju našeg osnovnog prava – prava na obrazovanje.

Naravno u našoj borbi pozivamo sve vas studente Univerziteta u Sarajevu i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu da stanete u našu zaštitu, jer ako se ovo nama dešava, ne znači da i vama neko, nekada i nešto slično neće pokušati uradit – navedeno je u saopćenju.

Napominju da su studenti Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija početkom akademske 2019./20. godine borili se za svoja prava u trajanju od osam sedmica.

– Tada u našoj borbi nam se nisu pridružili studenti Medicinskog fakulteta, prijetili su vam, pisali vam dopise koje ste morali potpisivati.

Pozivamo vas da kao studenti Medicinskog fakulteta, budući doktori imate rezona, kao što bi trebalo da imate i pridružite nam se u našoj zajedničkoj borbi za bolje studentsko sutra – navedeno je u saopćenju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se