Stručnjaci otkrili na kojim dijelovima tijela tetoviranje najviše i najmanje boli

Ako razmišljate o svojoj prvoj tetovaži, vjerojatno istražujete sve što biste trebali znati o samom procesu tetoviranja. Osim što birate vrstu i veličinu tetovaže, možda se pitate i koliko je samo tetoviranje bolno.
Nije tajna da je tetoviranje bolno, ali koliko, ovisi o svakom pojedincu, odnosno njegovom pragu tolerancije na bol. Ipak, i sami tatoo majstori kažu da ne postoji bezbolna tetovaža, piše Luck Deville Tattoo. Ipak igla prodire u vašu kožu kako biste je oslikali.

Nivo boli može uvelike ovisiti o tome gdje na tijelu odlučite staviti tetovažu. Ako mislite da imate visok prag tolerancije na bol, izdržat ćete ovaj postupak gdje god na tijelu poželite. No ako pomalo brinete, u nastavku doznajte koja su mjesta na tijelu najmanje, a koja najviše osjetljiva na bol koja nastaje pri tetoviranju.

Bol pri tetoviranju na području grudnog koša i rebara može biti prilično jaka. Koža je na ovom dijelu izuzetno tanka i manje je masti nego na drugim dijelovima tijela – navodi Healthline, prenosi Index.hr.
Inače, rebra su zapravo na drugom mjestu po pitanju najbolnijih dijelova tijela. Tetoviranje bi bilo najbolnije na području pazuha zbog prekomjernih živčanih završetaka, ali čak ga ni tattoo majstori ne savjetuju tetovirati, navodi NY Post.

Kad tetovirate rebra, bol ne popušta. Konstantna je cijelo vrijeme – rekao je za Cosmopolitan Fredrik Glimskar koji je i sam odabrao taj dio tijela za trajno oslikavanje.
“Najmanje bolna mjesta za tetoviranje su dijelovi tijela s manje živčanih završetaka. Razmislite o vanjskom dijelu ramena, stražnjici ili stražnjem dijelu potkoljenice”, navodi Best Health Magazine.

Ako želite izbjeći bol pri tetoviranju, birajte dijelove tijela koji nisu blizu kosti jer je ondje koža tanka.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe