5.1 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Stravično: Penzioner osam godina tjerao djevojčicu da ga oralno zadovoljava

IZVORAvaz.ba

Za zlodjelo se, međutim, saznalo tek kada je djevojčica postala punoljetna i povjerila se bratu blizancu. Presudu je donijelo Krivično vijeće Višeg suda u Valjevu, pošto je utvrdilo da je Danilo S., počevši od neutvrđenog dana 2000. godine do 10. avgusta 2008., u Trebinju i Valjevu, kao očuh više puta obljubio svoju maloljetnu pastorku koja je tada bila u uzrastu djeteta, imala je od šest do 14 godina.

Živjeli u Trebinju i Valjevu

On je, kako je navedeno u presudi, u više navrata od djevojčice tražio da se skida, dodirivao je po intimnim dijelovima tijela i tražio da ga oralno zadovoljava.

– On se pri tome koristio činjenicom da je bio vanbračni suprug majke tog djeteta sa kojom je živio u porodičnoj kući u Trebinju i Valjevu i da je svoju vanbračnu suprugu i njenu maloljetnu djecu, sina i kćerku, finansijski pomagao, vodio brigu o odgoju i starao se o djevojčici i njenom bratu. Djevojčica je pristajala na to što joj je očuh činio u strahu da će on, ukoliko to ne uradi, prestati da se brine o njenoj porodici – piše u presudi kojom je penzioner osuđen na osam godina zatvora.

Sve ispričala bratu blizancu

Za zlodjelo se saznalo 2017., kada je oštećena postala punoljetna i sve detalje šta joj je očuh činio punih osam godina ispričala svom bratu blizancu. Mladić je odmah slučaj prijavio policiji u Valjevu, s obzirom na to da porodica i danas živi u tom gradu, koja je Danila S. uhapsila kada je tokom noći pokušao da prijeđe granicu Srbije i Bosne i Hercegovine na putu prema Trebinju, jer osim srbijanskog, ima i državljanstvo BiH.

Prema Danilu S. je ovom presudom primijenjen i takozvani Marijin zakon, pošto će biti obavezan da se po pravnosnažnosti presude lično javi povjereniku za izvršenje alternativnih sankcija na području teritorijalne nadležnosti Višeg suda u Beogradu, na čijem području sada ima prebivalište. Na prvostepenu presudu valjevskog Višeg suda pravo žalbe tužilac i optuženi imaju Apelacionom sudu u Beogradu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe