Stravičan čin: Pakistanci zavezali Nepalca za drvo pa se seksualno iživljavali

Koncem septembra u Tuzli se dogodio stravičan slučaj u kojem su trojica Pakistanaca zavezala za drvo dvojicu Nepalaca, a nad jednim od njih su se i seksualno iživljavali. Osumnjičeni su uhapšeni te su završili u jednomjesečnom pritvoru.

IZVORklix.ba

Naime, Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za državljane Pakistana, odnosno 30-godišnjeg Muhammeda Afzala, njegovog vršnjaka Salmana Alija i 27-godišnjeg Hasana Rijaza, zbog sumnje da su počinili krivična djela prevare, nasilnog lišavanja slobode i prinude na spolni odnos.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, oni su osumnjičeni da su 27. septembra na lokalitetu Bosanske Poljane u Tuzli dvojicu državljana Nepala odveli u šumu, od kojih su prethodno uzeli novac kako bi ih prebacili u zemlje Evropske unije.

Međutim, prema pojašnjenju iz tužilaštva, umjesto da ih vode u Evropsku uniju, trojica Pakistanaca su Nepalce vezali za drvo kaiševima i vezicama za obuću, a potom su sva trojica s jednim od njih imali i spolne odnose.

“Nakon toga su ih zastrašivali videosnimcima i fotografijama mučenja ljudi te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da s njima ima seksualni odnos. Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji”, dodali su iz tužilaštva.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli navode da su Pakistanci od Nepalaca duži vremenski period uzimali novac pod obećanjem da će ih prevesti u neku od zemalja Evropske unije, a prema procjeni, riječ je o ukupnom iznosu od pet i po hiljada eura.

Prije hapšenja i određivanja pritvora osumnjičenima, pripadnici Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK obavili su uviđaj na mjestu događaja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe