19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Strašno: Nastavnik u Cazinu ozlijedio učenici desni- mislio da ima žvakaću…

Teme o vršnjačkom nasilju u školama u Cazinu i USK česte su i nažalost, trend se još uvijek ne smanjuje. Nisu rijetke priče o tome kako se neprofesionalno i bahato ponašaju i pojedini nastavnici, a ova koju donosimo, možda najbolje govori o tome. Priču nam je poslao jedan od roditelja koji je imao bolno iskustvo i koji želi da se takvo nešto nikada više i bilo kome ne ponovi.

“Ja sam Almir Toromanović. Imam kćerku Rejhanu Toromanović, ide u 7. razred OŠ Gornja Koprivna.

Ovaj čovjek sa slike je nastavnik tehničkog vaspitanja. Rekao je mojoj kćerki da izbaci žvakaću gumu iz usta, a dijete je uopće nije imalo u ustima, nego je imala nafriško stavljene lijekove od zubara.

U tom momentu je ovaj nastavnik ustao i uhvatio dijete za vilice, tako da joj je ozlijedio desne.

Obratili smo se i policiji i otišli u Hitnu Doma zdravlja. Uključen je i Centar za socijalni rad i Tužilaštvo USK.

Podsjećam, ovo nije prvi put da mi ovaj nastavnik maltretira dijete, ali do ovoga puta je nije udario.

Molim vas da ovo objavite i da se zaustavi ovo, da se ne dešavaju više nikome ovakve scene, apelirao je naš čitatelj, otac djevojčice Rejhane.

Kako je naveo o ovome je upoznat i premijer USK Ružnić, ali dosad nema nikakve reakcije niti pomoći.

Također, naveo je da će ovaj slučaj i informacije proslijediti i svim drugim medijima i boriti se da što više ljudi sazna šta se dešava.

Ovo je zaista apel i iskonski poziv roditelja koji se bori se za svoje dijete, kao što bismo i svi mi, koji smo roditelji, učinili. Institucije države moraju za ovakve slučajeve naći brze i adekvatne odgovore. Ne smije se ovo nikada i nikome desiti više. Nadamo se da će i ovaj medijski apel pokrenuti odgovorne i nadležne da nešto učine, jer, ovo je problem koji prijeti da eskalira i nanese veliku štetu i nesagledive posljedice za cijelo društvo i državu.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se