Stranka za BiH: Ukinuti finansiranje političkih stranaka iz budžeta Bihaća

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 15. novembra. Stranka za Bosnu i Hercegovinu tokom predizborne kampanje koja je u toku, predstavila je plan i program rada za djelovanje u gradu Bihaću.

Nosilac liste za Gradsko vijeće Bihać ispred Stranke za BiH je Adnan Lipovača, koji je na prvo mjesto plana rada stavio ukidanje finansiranja političkih stranaka iz budžeta Grada, čime bi se, kako navodi, uštedilo pola miliona maraka.

Nadalje, sljedeće za šta se ova stranka želi boriti jeste prekid zapošljavanja stranačkih kadrova na teret budžeta, prekid finansiranja stranačkih udruženja, ali i zatvaranje privremenih prihvatnih migrantskih centara i zabrana otvaranja novih, s posebnim osvrtom na zatvranje Borića i traženje krivične odgovornosti organa koji je, kako navode, protivpravno raspolagao imovinom Grada.

Stranka za BiH u svom planu rada navodi i borbu za prava djece, tačnije osigranje smještaja u vrtićima i finansiranje po 200 KM za ugrožene sugrađane, zatim osigurati prijevoz učenika u Gradu po 100 KM za svakoga, ali i po 300 KM za svako novorođenče.

Kada su u pitanju poljoprivrednici, navode da planiraju osigurati direktnu pomoć i raditi na razvijanju programa u okviru EU standarda. Za 50 hiljada maraka planiraju povećati podršku pčelarima, ali i uspostaviti program brige za starije, nemoćne i iznemogle, ali i druge socijalno ugrožene slučajeve.

Kako navode iz ove stranke, plan je napraviti i potpunu reorganizaciju Turističke zajednice Bihaća, uvesti besplatnu registraciju i pravnu pomoć, te olakšati registraciju turističkih smještaja i obrta.

Na koncu, Stranka za BiH će, kako navode, posebnu pažnju posvetiti očuvanju prava i dignuteta boračkih populacija, tačnije A RBiH i HVO-a, te MUP-a.

“Bišćani i Bišćanke, ovo je jedan dio našega programa. Birajmo sposobne vijećnike, a ne stranačke poslušnike. 15. novembra zajedno odlučujemo. Odgovorno kažimo – vrijeme je za Bihać po mjeri svih građana”, poručuju iz Stranke za BiH.

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe