Sastojci:
1 pile
2-3 krompira
sol
biber
ulje
celer/peršun
jufke
Priprema:
1. Pile se skuha u malo nezačinjene vode i kada se skuha onda se vadi van tečnosti i pusti da se ohladi da se može svo meso skinuti i iskidati na manje komade.
2. Ohlađeno i iskidano meso se miješa sa sitno nasjeckanim krompirom, dodaje se sol, biber, malo ulja, malo celera i peršina.
3. Dobro se izmijesi i zavija u jufke, kao i svaka druga pita.
4. Tepsija treba biti dobro masna, a rerna dobro ugrijana: pecite od 50 do 60 minuta.
5. Prije nego pitu izvadite iz rerne, zalijte je s nekoliko kašika one supe u kojoj se skuhalo pile i zapecite tako još nekoliko minuta.
Prema želji možete prepržiti malo maslaca s češnjakom kojeg ste zgnječili u sol, te pomiješajte to s kiselim mlijekom i poslužite s pitom!