Stanivuković: Grad je na ekonomskom respiratoru

Dva mlada političara, danas su, sudeći prema izjavama “spustila loptu”.

Nešto se mora dogovoriti, kaže Stanivuković.

“Ovdje niko nije pomalo u pravu, ili je svako pomalo u pravu”.

Stanivuković je dodao da je grad na ekonomskom respiratoru.

“Neću poslati komunalnu policiju na građane”, kaže Stanivuković na pitanje o aktivnostima zbog današnjeg najavljenog protesta ugostitelja.

“Gradski štab kritikuje republički. Stičem utisak da je ovo internetski virus, a ne medicinski”, kaže Stanivuković apropo aktivnosti Štaba RS.

Podsjetimo, Ilić se u subotu sastao sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

Budžet Banjaluke, težak oko 150 miliona KM, koji je predložio Stanivuković i na koji je skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a dostavila amandmane od oko 6,5 miliona KM tražeći pomoć za pogođene epidemijom virusa korona – privrednike, zdravstvene radnike, porodilje i ugostitelje, nije usvojen na nedavnoj sjednici Skupštine Banjaluke.

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju, te da se ne mogu isplaćivati ni socijalna davanja, aprilske plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i martovske plate za više grdaskih ustanova.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe