Šta se krije iza neusvanja Budžeta Općine Bosanski Petrovac?

Dvotrećinska većina u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac zahtjeva hitnu sjednicu

Vijest kako Budžet Općine Bosanski Petrovac nije usvojen, u najmanju ruku zbog bizarnog razloga, odjeknula je medijima. U saopštenju za javnost načelnik Mahmut Jukić (SDA) navodi da Budžet Općine Bosanski Petrovac za 2023. godinu nije usvojen od strane vijeća, jer nije prihvatio amandman jednog vijećnika, a koji se tiče fitnes centra.

“Da je riječ o obmani to je sada svima jasno, jer za neusvajanje Budžeta kriju se sasvim drugi razlozi. Naime, Prijedlogom Budžeta načelnik Mahmut Jukić predvidio je gotovo najveća povećanja plaća u FBiH i enormno povećanje budžetskih sredstava u vlastitom kabinetu.

Samo 50.000 KM planirano je za zapošljavanje savjetnika načelnika, a ostatak budžetskih sredstava iz kabineta načelnika, izmeđuostalog za tekuću rezervu, putne troškove, gorivo, reprezentaciju, usluge medija, nabavku novog automobila i šta sve ne, što je svakako Općinskom vijeću neprihvatljivo”, izjavio je Jasmin Mešić, vijećnik u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac.

Također, dvotrećinska većina u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac zahtjeva hitnu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda a to je Budžet Općine Bosanski Petrovac za 2023. godinu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe