6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Šta se dešava u Bosanskom Petrovcu? Načelnik Prošić fizički nasrnuo na vijećnika Došen Dušana

Upravo smo na stranici JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Bosanski Petrovac pročitali vijest o nemilim događajima sa jučerašnje sjednice OV koje vam prenosimo u cjelosti:

Danas je održana burna sjednica Općinskog vijeća Općine Bosanski Petrovac.

Od važnijih tačaka važno je napomenuti usvajanje rebalansa Budžeta Općine, te tačka davanje saglasnosti za dodjelu zemljišta na deponiji za projekat spalionica. Na ovoj tački se otišlo i korak dalje te je glasanjem vijećnika zaustavljen projekat spalionica.

Jedini za spalionicu glasao je vijećnik Marinko Mrđa (DNZ) koji je bio protiv prijedloga vijećnika Radoševic Zdravka (Naša stranka) i Družić Esada (Demokratska fronta) koji su predložili da se izglasa obustavljanje projekta spalionica.

Nakon burne diskusije poslije ove tačke načelnik Dejan Prosić (DNS) fizički je nasrnuo ispred zgrade općine na vijećnika Došen Dušana (SNSD) u što se uključila i policijska stanica Bos. Petrovac. Prema izjavi vijećnika Dukić Svetka-Kalimera koji je bio prisutan u momentu napada načelnik Prošić je prišao i desnom rukom, otvorenim dlanom udario vijećnika Došena u predjelu glave, nakon čega je vijecnik Došen pozvao policiju.

VIše o ovom nemilom događaju pratite ovih dana na portalu KRAJINA.BA.

Treba dodati i to da tačka vezana za dogradnju Spomen-obilježja na Kapljuhu nije dobila potrebnu većinu glasova zbog stava Komisije za propise obzirom da zemljište nije u vlasništvu Općine Bosanski Petrovac.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe