18.4 C
Bihać
Srijeda, 25 Maja, 2022

SSRI Bosanska Krupa pobijedili na 15.boćarskom turniru „Mirsad Crnkić“

Pobjednici ovogodišnjeg turnira je ekipa SSRI 511 -prva ekipa, drugo mjesto osvojila je ekipa SSRI 511 – druga ekipa dok su treći bili SSRI Ključ iz Ključa. Kao i prethodnih godina, turnir je otvorio načelnik Opštine Armin Halitović i obratio se prisutnima, a organizator turnira, Udruženje RVI 511 Bosanska Krupa pobrinuo se za organizaciju turnira koji je kao i sva ostala dešavanja bio u skladu sa preporukama o epidemiološkim mjerama usljed COVID-19.

Treba istaći da se turnir svake godine održava u spomen i čast na komandanta 511 Sbbr. Mirsada Crnkića koji je 13. juna 1994. godine kada je izvršavajući borbeni zadatak poginuo u reonu Todorova na ratištu prema tzv. AP ZB.

Mirsad Crnkić je dao ogroman doprinos u organizaciji i ustrojstvu 511. slavne bbr. Prvog septembra 1993. godine kad smo organizirali veličanstvenu smotru brigade u Jezerskom izrekao je poznate riječi: „Hoćemo li preko rijeke Une? Hoćemo li osloboditi Bosansku Krupu?“ To je poklič koji je borce 511. držao do kraja do konačnog oslobođenja Bosanske Krupe i sa tim pokličom smo i došli u Bosansku Krupu i vratili se svojim kućama.

Izvor: krupljani.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se