7.8 C
Bihać
Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Srbija prva u Evropi po stopi revakcinacije

IZVORavaz.ba

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.230.836 vakcinacija protiv koronavirusa i 428.202 revakcinacije.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, poslije Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika Srbija je prva u Evropi. Poslije Srbije su Malta i Danska, piše Tanjug.

U svijetu je Srbija na 6. mjestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, poslije Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Kada je riječ o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a slijede Malta, Danska i Island. Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svijetu, Srbija je treća, poslije Izraela i Sejšela, a posle Srbije su SAD i Malta.

Srbija je ubjedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slijede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mjestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika, a slijede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posliuje Rumunije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe