7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Srbija: Otmičaru i silovatelju male Monike prijeti doživotni zatvor

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Glasnogovornica suda Ana Gajić rekla je da je sudija za prethodni postupak usvojio prijedlog tužilaštva i Jovanoviću odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnih djela otmica i silovanje, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora, naveo je Radonjić.

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Facebooka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, prenosi Tanjug.

Inače, Monika Karimanović, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena je u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe