15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Sramno ponašanje: Autobusi iz Republike Srpske dovoze i ostavljaju migrante u Krajini!

Pogledajte slike i komentar našeg čitaoca koji je pozvao i svoje pratioce na FB da dijele dalje ovu objavu kako bi se istina što više proširila i saznala.

Na problem sa migrantima u Unsko- sanskom kantonu, duže vremena i mnogi politički predstavnici iz Krajine ukazuju i traže podršku viših nivoa vlasti.

Posebno se o ovom pitanju angažirao i Senad Šepić, bivši zastupnik u Parlamentu BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, koji se principijelno zalaže da se u problem zbrinjavanja migranata u BiH uključi cijela država i da se migranti pravilno i ravnomjerno rasporede na prostor cijele BiH, a ne da USK najviše trpi zbog toga što se najveći broj migranata i nalazi u ovom kantonu. Po ovim slikama naših čitalaca vidimo i na koji način, između ostalih, oni i dolaze u ovaj kanton. Na zadnjoj sjednici Parlamenta BiH i zastupnik Emrić je podnio amandman da se dodijeli 450 hiljada KM za podršku migrantskoj krizi u USK.

Iako je to jako malo, ipak znači u ovom slučaju, ali pravo rješenje mora biti u većoj zaštiti granice, što trenutno osporava član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i uključivanju EU i državnih institucija iz BiH u donošenje odluke o ravnomjernom raspoređivanju migranata na prostor cijele BiH, kako bi lakše podnijeli teret ove krize, što duže vremena zagovara i za šta se zalaže Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

U svakom slučaju, ova tema će još neko vrijeme biti jedna od najvažnijih s kojima se Krajina bavi.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe