Splićanin nakon povratka iz Italije već tri dana provodi u izolaciji u vlastitom vozilu jer ne želi zaraziti porodicu!

Kako piše Jutarnji hr., Igor je u Veneciji preuzeo pun autobus turista, vozio ih Italijom da bi nakon izvjesnog vremena s njima prešao u Austriju odakle je ta grupa trebala krenuti svojim kućama, međutim, tada je već bila proglašen karantin u Italiji.

Igor je nakon toga s praznim autobusom krenuo prema Splitu i s obzirom na to da je bio jako dobro upoznat sa situacijom, stigao je na granični prijelaz na Macelj, ali tamo ga nije dočekao sanitarni inspektor niti mu je dodijeljeno rješenje o izolaciji.

“Znao sam i sam koji su koraci preda mnom i svjestan sam bio kako moram u izolaciju. Samo rješenje, taj papir nisam dobio, ali to je najmanje bitno”, rekao je Igor.

Tu noć je odlučio prespavati u autobusu na odmaralištu Draganić, i kako je ispričao, ne pamti da je bila hladnija noć. U ponedjeljak je krenuo prema svom gradu, starom cestom, gdje mu je trebalo pet sati vožnje. Nazvao je i dežurnu epidemiologinju splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

“Jako ljubazna gospođa mi je nakon cijele priče, a kazao sam precizno koje datume sam bio gdje, rekla da ako ne osjećam simptome da me ne može poslati u karantin, jer je protokol takav. Dakle, protokol kaže da u karantin idu samo oni naši državljani koji imaju simptome ili, po sili zakona, svi strani državljani, iako ih nemaju”, ispričao je Igor.

“Preuzeo sam auto i odvezao sam se u tu prijateljevu kuću, gdje su me vidjeli susjedi kako otvaram kapiju. Susjedi su bili udaljeni najmanje sto metara od mene, a ja na licu imam masku. Nakon toga kreće pakao – prijatelja bijesni susjedi zovu, prijete mu postavljajući pitanje je li normalan zato što je doveo virus u selo”, ispričao je Igor koji je i dalje zgrožen ponašanjem i neznanjem naroda.

Prespavao je u toj kući, ujutro je dezinficirao i napustio je, da ne stvara prijatelju dodatne probleme, a potom je preko turističke aplikacije bukirao kuću nedaleko spornog sela, na trinaest dana. U razgovoru s vlasnikom objekta jasno je kazao kako mu kuća treba za izolaciju. Vlasnik nakon toga dolazi u sukob s rođenim ocem – jer stariji gospodin, također ne želi potencijalnog nosioca koronavirusa u svoja četiri zida.

“I evo me, 48 sati nakon ulaska u Hrvatsku ja sam u autu”, dodao je Igor.

Na kraju je porodica donijela odluku da se Igor vrati kući, a supruga će se s djecom prije toga iseliti kod prijatelja.

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe