20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Spiderman posjetio Papu: Čekao u redu kako bi se rukovao s njim u Vatikanu, i dao mu poklon

Super heroj stripa Spiderman privukao je pažnju javnosti pošto se rukovao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom u Vatikanu tokom tradicionalne opšte audijencije.

Uprskos vrućini, muškarac u crveno-plavom odijelu pripijenom uz tijelo, strpljivo je čekao svoj red u sali za audijenciju, okružen svećenicima u ozbiljnim odorama. Kad je došao na red dugo se rukovao sa papom kojem je poklonio masku Spiderman.

Njegovo prisustvo u dvorištu Apostolske palate čak je rizikovalo da „ugrozi popularnost pape“ obučenog u bijelo. Spiderman, omiljeni lik djece, slikao se sa prisutnima, prenosi Beta.

U pitanju je 28-godišnji Italijan Mattia Villardita, a o njemu je čak pisao ozbiljni Oservatore Romano, zvanični vatikanski list obično više usredsređen na apstraktne teološke rasprave.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, već nekoliko godina volontira u bolnicama kako bi pomogao bolesnoj djeci da se ponovo nasmiju, pojavljujući se kao Spiderman.

Tokom karantina zbog koronavirusa, Italijan je objavio više od 1.400 video snimaka sa djecom. Od predsjednika Italije je početkom godine dobio visoko priznanje koje se dodjeljuju građanima za njihov altruizam.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se