15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Špekulacije na facebooku: Je li zaražena radnica “Robota” u Bihaću dolazila na posao?! Evo i odgovora

U anonimnoj poruci koju su građani dijelili na Facebook-u, piše kako je zaražena radnica ovog preduzeća, te da je nekoliko dana radila s povišenom temperaturom.

 

S obzirom da se i redakciji USKinfo.ba javilo nekoliko zabrinutih građana, kontaktirali smo dr. Zarinu Mulabdić, direktoricu Zavoda za javno zdravstvo.

Poduzeli smo sve što je u našoj moći. Nalaz za pacijenticu sam dobila u subotu u 22 sata. Pismenu potvrdu, tek sinoć u večernjim satima, ali nismo čekali već smo reagovali odmah to jutro, tj. u nedjelju, prije dobijanja potvrde. Urađena je trijaža svih radnika, izuzev nekoliko koji nisu radili, pa će to biti urađeno danas.

Svima je izmjerena temperatura i oni za koje je bilo potrebe su stavljeni u samoizolaciji. Radi se o radnicima koji u kući imaju onkološkog pacijenta (iako radnici nemaju simptome).

Također, u samoizolaciju smo stavili i radnike koji su hronični bolesnici, iako nemaju simptome. To smo uradili iz predostrožnosti.

Naređeno je mjerenje temperature za sve radnike prilikom dolaska na posao i ulaska u objekat, te isto to prilikom izlaska. Isto kao i dezinfekcija. Uradićemo i testiranja, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo, Zarina Mulabdić.

Pitali smo da li će Robot i dalje raditi?

Moje je da stavljam u izolaciju, nemam ovlasti za takvo nešto. Vidjećemo kakav potez će povući Krizni štab. Mislim da bi svoje mišljenje trebali dati i viši organi, pa čak i državni, da se zauzme jedinstven stav i da se tako postupa na svim mjestima, rekla je Mulabdić.

Za informacije smo se obratili i Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ako se potvrdi da je neko svjesno i namjerno doveo u opasnost građane, znajući šta čini, uključiće se i MUP i Tužilaštvo USK-a u ovu priču, rekli su nam iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

uskinfo.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe