13.6 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

ŠPD „Unsko-sanske šume“ i JKP „10. JULI“ zajedno u akciji uređenja Starog grada i Malih ada u Bosanskoj Krupi

Na Starom gradu se nekoliko dana radilo na uklanjanju smeća, korova i rastinja koje oštećuje zidine tvrđave, a u Malim adama na uklanjanju stabla oborenog usljed snažnog vjetra.

„Ovo je aktivnost i saradnja zbog koje sam sretan i ponosan, zahvaljujući kojoj sada imamo čist i uredan Stari grad. Zahvaljujem se našim šumarima i komunalcima, uposlenicima koji su odradili posao ali i njihovim rukovodiocima, direktoru za oblast šumarstva pri Unsko-sanskim šumama Denisu Burziću i pomoćnici upravnika Pogona gospodarenja za općinu Bosanska Krupa Sebihi Pašalić, te direktoru JKP „10. Juli“ Zihadu Jašaragiću. Rijetkost je da se ovakve stvari rade a da organ uprave nema troškova“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Uređenje Starog grada, kako naglašava načelnik, trebala bi biti uvertira u projekt koji Općina Bosanska Krupa planira realizirati u narednom periodu. Zamišljeno je da se izvrši sanacija staza, ograde i mobilijara i ono što je novina izgradi pokretni amfiteatar na platou Starog grada.

Na ovakav način, vlastitim primjerom, uposlenici ŠPD „Unsko-sanske šume“ i JKP „10. JULI“, pokazali su kako se treba odnositi prema okolišu i kulturno-historijskim spomenicima koji našu sredinu čine posebno lijepom i prepoznatljivom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe