17.8 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Spasioci iz Konjica nakon pronalaska tijela dječaka: Uočili smo žuti komad odjeće

IZVORavaz.ba

Crne sumnje da se četverogodišnji E.K. utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem, Agronom Kelerajem (32), danas su se, nažalost, obistinile kada je nakon višesatne potrage pronađeno njegovo tijelo južno od Avijatičarskog mosta.

Tijelo dječaka je pronađeno na dva kilometra nizvodno od mjesta pronalaska automobila, kojim su, pod potpuno nejasnim okolnostima stradali on i njegov otac.

S lica mjesta nakon akcije

Svi oni koji su se našli na licu mjesta od spasilaca do istražitelja i ekipe Hitne pomoći bili su potreseni. Posebno potreseni su bili članovi Sportsko-rekreacijskog kluba (SRK) „Neretva“ iz Konjica koji su i uočili tijelo dječačića koje je uz obalu u gustom šiblju plutalo na vodi.

Oni su danas iza podne stigli kao podrška svojim kolegama iz Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, čiji su timovi kajacima i ronioci pretraživali dio do Avijatičarskog mosta.

– Mi smo se sinoć dogovorili s našim kolegama iz ISS-a i nakon što su oni pretražili gornji dio, mi smo odlučili da se čamcima spustimo ispod mosta. Odredili smo desnu obalu kao ciljnu da pretražimo i prilično smo brzo i pronašli tijelo unesrećenog…Ipak, radi se o djetetu i ne mogu…Ne mogu previše ništa reći – bio je potresen Eldin Gakić , predsjednik SRK „Neretva“.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se