Solak dao 2,4 miliona KM kompaniji “Patrio” iz Visokog koja se veže uz ime njegovog advokata

IZVORavaz.ba

Nakon što je Vlada Federacije jučer odbila izvještaj o radu Federalne uprave civilne zaštite od dana proglašenja vanrednog stanja, danas im je dostavljen novi.

Na svega četiri strane, Federalna uprava civilne zaštite obrazložila je izvještaj o postupki svih nabavki koje su provedene mimo odredaba Zakona o javnim nabavkama, a posebno medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora) od 16. maja ove godine.

U galeriji pogledajte o čemu se radi i kome je Fahrudin Solak dijelio unosne poslove.

Tako je Solak bio široke ruke prema svom advokatu Kadriji Koliću, čija je kompanija “Patrio” iz Visokog, a koja inače ima sjedište u napuštenom prostoru.

Kolićeva kompanija je od FUCZ dobila nešto više od 2,4 miliona KM. Najprije 175.000 za 1.000 komada zaštitnih odijela te onda i ručne medicinske kamere, o čemu smo i ranije pisali, više od 77.000 KM.

Zanimljivo je da je kompanija ”Cubicus”, koja se inače bavi proizvodnjom namještaja, dobila posao vrijedan više od 1,3 miliona KM za nabavku reagensa.

Najbolje je u ovoj podjeli novca prošla firma ”Zdrava sredina”, direktora, a dobro upućeni kažu i vlasnika Ramiza Turulje, intimusa lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Kako smo objavili u ponedjeljak, ova je kompanija od Solaka samo za isporuku dezinfekcijskih sredstava dobila više od 308.000 KM, a zatim i još 58.000 KM za jednokratne maske…

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe