ŠOKANTNA NAREDBA FIKRETA ABDIĆA // Šta se događa u V. Kladuši? Zabrana rada Općinskog vijeća?

Vrijeme je naredbi, a takvo vrijeme mnoge podsjeća na onaj najgori period koji smo ostavili iza nas. Naredbe nas vežu za ratno stanje, brzo i efikasno izvršavanje naredbi, kako bi se izbjegao scenarij koji ne želimo, gubitak života, imovine i slično.

Ohrabren periodom naredbi, vratio se u svoju ulogu za koju je bio i osuđen, sadašnji načelnik Općine V. Kladuša je osuđeni ratni zločinac, koji je zbog naredbi i osuđen, ponovo donosi naredbi.

Ova kaže da se zabranjuje službama da rade za Gradsko vijeće, za vijećnike koje je birao narod, za svojevrsnu zakonodavnu vlast ove lokalne zajednice?

Podsjeća li nekog ovakva naredba na neke slične radnje iz prošlosti Abdića?

Podsjetimo, nedavno je policija USK pod naredbom KT USK pretresala kabinet, ispitivala osumnjičene za nestanak pečata, što je potvrđeno u posljednjem broju Službenog lista USK gdje je objavljen nestanak pečata. Ovo je krivično djelo za koje je propisana kazna preko 3 godine zatvora, a istraga je u toku.

Da li će se nadležne institucije uključiti u razmatranje ovakve naredbe i zabrane rada službama od kojih ovisi rad Općinskog vijeća, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe