16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Šokantna ispovijest Ifeta Pašića: Tražio sam godišnji, pola sata su me tukli pištoljem u glavu

IZVORavaz.ba

O slučaju koji je ovih dana potresao bh. javnost, nakon što je gazda jedne firme iz Kiseljaka 20. januara pretukao radnika zato što je dao otkaz, danas je za “Avaz” u travničkoj bolnici pričao pretučeni Ifet Pašić.

Pašić je, kako je kazao, samo želio slobodne dane radi puta u Austriju, što je gazdi najavio čak mjesec prije.

– Mislio sam ići nekoliko dana u Austriju, to sam i najavio na vrijeme. Ja znam da je kriza za vozače, ali imali su mjesec da mi nađu zamjenu kako bih mogao na godišnji – počinje nam priču Ifet.

Udarac pištoljem
Spornog dana kolegica mu je, kaže, poslala poruku da gazda hoće da ga vidi.

– Otišao sam do firme, tamo su bili gazda i još jedan, koji su me pozvali da uđem u kancelariju. Rekao sam da neću i odjednom sam osjetio udarac pištoljem po glavi. Pao sam na pod parkinga ispred firme, a oni su me još pola sata nastavili udarati nogama i rukama – rekao je Pašić.

Nakon brutalnih batina pobjegao je do lokalne kafane, iz koje je pozvao policiju, koja ga, tvrdi, ni do danas nije saslušala.

– Uspio sam spasiti živu glavu, prevezli su me u bolnicu, gdje su doktori konstatirali povrede na rebrima, tijelu, glavi… Čak nije istina ni da sam dao otkaz, došao sam tražiti samo godišnji odmor. Zaista ne znam zašto su me pretukli, vjerovatno nisu mogli naći drugog vozača – rekao je Pašić.

Sudski epilog
Slučaj će, najavljuje pretučeni, dobiti i sudski epilog, a u firmu se više ne misli vraćati.

– Naravno da tu više ne želim raditi, a s gazdom ću pričati samo putem advokata. Također, nije istina što je gazda u medijima govorio da kamion vrijedi 60.000 KM, vrijedi sedam ili osam hiljada. Ja jesam napravio jednu nesreću, a popravak je koštao 300 KM. Toliko o tome – rekao je Pašić za “Avaz”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe