14.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Šokantan snimak iz centra Beograda: Mladić udara djevojku flašom u glavu, niko ne reagira

IZVORavaz.ba

Snimak nasilja na kojem se vidi kako mladić plastičnom bocom udara u glavu djevojku koja sjedi objavljen je na društvenoj mreži Facebook.

Ono što je zgranulo i šokiralo sve korisnike ove društvene mreže je to što niko nije reagirao niti spriječio mladića da maltretira djevojku, iako se sve dešavalo u centru Beograda, piše Kurir.rs.

Dakle ovo se dešava oko 15h na Zelenom Vencu u sred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dve stvari su jezive. Prva je svakako nasilje, a druga je intertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, i crna hronika. E protiv toga se borimo. #pravonazivot

Posted by Pavle Bihali on Sunday, February 16, 2020

– Dakle, ovo se dešava oko 15 sati na Zelenom Vencu, usred Beograda. Prethodilo je pesničenje, vucaranje za kosu, a onda i ovi nezgodni udarci, ponižavajući. Dvije stvari su jezive. Prva je, svakako, nasilje, a druga je inertnost okoline i nedostatak reakcije na nasilje. Produžetak ovoga je nasilje u porodici, pa Crna hronika. E, protiv toga se borimo – napisao je Pavle Bihali iz pokreta Levijatan, koji je o objavio ovaj snimak.

Bihali je naveo da je autor snimka majka s djetetom koja nije mogla nikako pomoći nesretnoj djevojci u tom trenutku, ali je dobro što je zabilježila dokaz o nasilju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se