21.3 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Šok i nevjerica u Crnoj Gori: Šta je to Borilovića potaklo da napravi nezapamćeni masakr na Cetinju?

Tragedija kakva se ne pamti zadesila je jučer Crnu Goru. Cetinjanin Vučko Borilović (34) ubio je 10 osoba, a njega je usmrtio sugrađanin da bi spriječio dalji masakr.

Sve je, kako nezvanično saznaje Dan, krenulo nakon njegove svađe sa ujakom. Nakon što je, navodno, iz karabina ubio ujaka, krenuo je dalje. Borilović je upao kod komšija i pucao u sve koji su se zatekli u kućama u susjedstvu. Pojedini očevici kažu daje sat vremena je pucao iz krabina.

Policija je pokušala da zaustavi njegov krvavi pir, ali Borilovića je na kraju ubio sugrađanin koji se zatekao na licu mjesta.

Borilović je, kako su naveli očevici, važio za mirnom momka, koji potiče iz poštene porodice. Rođen je 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Povodom nezapamćenog masakra javnosti se obratio i direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin.

“Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti”, naveo je on.

Brđanin je kazao da prema za sada poznatim okolnostima, jučer oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, objasnio je on.

Kako je dodao, po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

“Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, zaključio je direktor UP.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se