1.2 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Snimka iz Bihaća širi se društvenim mrežama: “Nitko od njih nije testiran”

Od autora snimke Eldina Rekića doznajemo da je video snimljen u Bihaću, u naselju Bakšaiš, u srijedu oko 15:30. Kako nam je kazao, radi se o migrantima koji se kreću u njemu nepoznatom smjeru.

Rekić navodi da se posljednjih nekoliko dana priča o novom migrantskom centru Lipa, predviđenom za prijam nekoliko tisuća ljudi, koji nije osposobljen do kraja i migranti ne žele boraviti u njemu. Migrantski centar Lipa nadomak je Bihaća, pa su ovakvi prizori u gradu postali vrlo česti.

U Bihaću je na snazi policijski sat od 20 sati navečer do 5 ujutro. “To naši stanovnici poštuju, ali osobe kao migranti bez imena, prezimena, dokumenta itd. hodaju normalno bez problema”, navodi Rekić.

“Svi su zdravstveno netestirani, a COVID-19 nešto je najblaže što oni mogu prenijeti”, ističe Rekić. Kaže da su policajci stalno na terenu, no sve je vidljiviji nedostatak ljudi u njihovim redovima.

Nema okupljanja🤬 jel vi znate bosanski znate šta su čike iz fotelja rekli😂😂Bihać, 8.4.2020.g u 15:24Snimak nije preuzet niti je stari od danas je

Posted by Eldin Rekić on Wednesday, April 8, 2020

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe