Snimka iz aviona pokazuje sav pakao u Australiji koja gori

Više aviona, kako stoji u objavi, nije se moglo probiti do piste zbog dima.

A kako je to izgledalo, vidi se na snimci iz zrakoplova. Iz aviona se vidi samo crven, vatrom obasjan zrak pomiješan s dimom. Vidljivost je nikakva, ništa se drugo ne vidi.

Snimka je nastala u blizini Mallacoote i Merimbule.

Australski vatrogasci i danas vode utrku s požarima koji haraju jugoistokom zemlje, nastojeći iskoristiti nešto povoljnije vremenske uvjete i kišu prije novog toplinskog vala najavljenog za drugu polovicu tjedna.
Iscrpljeni vatrogasci učvršćuju linije obrane, krče vegetaciju i pale kontrolirane požare prije porasta temperatura i snaženja vjetrova koji se očekuju u petak.

Kiša je u ponedjeljak pružila umjereni predah, no nije bila dovoljno snažna da ugasi vatru, a ne nekim je mjestima otežala napore vatrogasaca koji nisu mogli paliti kontrolirane požare kako bi tako očišćena područja zaustavila nadolazeću buktinju.

Od početka požara u septembru život je izgubilo 25 osoba, više od 1800 domova je uništeno, izgorjelo je oko osam milijuna hektara raslinja i stradali su milijuni životinja.

Mnogi su požari toliko veliki da ih jedino snažna kiša može ugasiti.

Meteorološke službe izvijestile su o formiranju prvih ciklona na zapadu zemlje što bi moglo najaviti dolazak spasonosne monsunske sezone.