9.4 C
Bihać
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

Smrt majke četvero djece potresla BiH: Porodica najavila tužbu zbog nemara ljekara

Porodica i prijatelji su na društvenim mrežama optužili ljekare iz Doma zdravlja Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinska pomoć.

Njen suprug Elvedin je ispričao da se ona nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru.

– Tražili smo uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, no u Domu zdravlja Velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim. Tada mi je ta doktorica rekla su joj oni sanirali sve probleme koje je imala u stomaku. Garantovala je da je sada sve kako treba. Oko 4-5 ujutro opet sam je odvezao u Dom zdravlja. Doktor koji je bio dežurni odmah ju je poslao u Bihać. Ali brzo su mi javili da je preminula. Četvero djece ostalo je bez majke – rekao je Elvedin.

Dan nakon dženaze na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom. Porodica najavljuje da će tužiti ljekare iz Doma zdravlja Velika Kladuša za nemarnost Federalnoj inspekciji za zdravlje.

Evresu Okanović, direktoricu Doma zdravlja Velika Kladuša pokušali smo dobiti, ali nam je rekla da je na sastanku te da će se javiti. Do zaključenja ovog teksta direktorica Okanović se nije javila.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe