Smeće se i dalje nalazi u blizini gradskih naselja

BIHAĆ, Pored bahatosti onih koji su ostavili na lokacijama u ovim gradovima tekstilni otpad, protekla dva mjeseca pokazalo se još nešto, administrativna dezorijentiranost domaćih organa, koji ni 59 dana poslije nisu uspjeli ništa konkretno uraditi kako bi zaštitili integritet države i njenih stanovnika.

„Otpad koji je i u Bihaću, ali i Grahovu i Drvaru u vidu tekstilnog otpada samo osvanuo na lokacijama na kojim u neposrednoj blizini živi veliki broj ljudi, očit je primjer uvoženja problema u kojem pate pojedinci, stanovnici i odgovorni u općinskim, odnosno gradskim upravama“,-rekao je na konferenciji održanoj u Drvaru bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Istovremeno, predstavnici lokalnih sredina nemaju baš nikakvu nadležnost i ingerencije u rješavanju makar odvoženja otpada za kojeg je zaključeno da potiče iz Italije. A oni odgovorni, rekla je načelnica Drvara, iz firme Krom reciklaža, iako su bili u Sarajevu, nisu potpisali primitak pošte, pošta je vraćena, a posljedica toga je da oni ustvari nisu obavješteni da trebaju izmjestiti sporni otpad po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove za što je zakonski rok 30 dana. Više informacija u Dnevniku TRV USK.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe