Smanjite struk uz pomoć ovih navika u prehrani

Figura pješčanog sata uvijek je poželjna među ženama, a mnoge posežu za često nezdravim i bolnim načinima za redukciju struka.

Istraživanja su pokazala da komorač, paprena metvica i đumbir povećavaju razinu probavnih enzima tako da se hrana lakše probavi i kraće zadržava u organizmu.

POSEGNITE ZA PROBIOTICIMA

U svoju prehranu svakako uvrstite probiotike kako bi crijevne bakterije bile u ravnoteži. Naime, kada u crijevima dođe do poremećaja u količini dobrih bakterija, tada dolazi do stvaranja plinova, a time i nadutosti. Probiotici nisu samo odlični za probavu, već i za poboljšanje raspoloženja te jačanje imuniteta.

SMANJITE UNOS SOLI

Unos prevelikih količina soli u organizam uzrokuje nakupljanje i zadržavanje vode u tijelu. Želite li smanjiti struk, onda smanjite količinu soli u hrani i ubrzo će višak tekućine izaći iz tijela, a vi ćete osjetit olakšanje.

KONZUMIRAJTE ĐUMBIR

Istraživanja su pokazala da komorač, metvica i đumbir umirujuće djeluju na probavu. Oni povećavaju razinu probavnih enzima tako da se hrana lakše probavi i kraće zadržava u organizmu.

Osim toga, metvica smanjuje plinove i grčeve, đumbir pomaže kod mučnine, a komorač je prirodni diuretik koji sprječava zadržavanje vode u tijelu.

JEDITE ANANAS ŠTO ČEŠĆE

Jedenje ananasa doprinosi boljoj probavi i smiruje probavni trakt. Naime, ananas je bogat bromelainom, posebno njegov središnji, tvrdi dio. To je enzim koji razgrađuje bjelančevine, ubrzava metabolizam i smanjuje nakupljanje plinova u crijevima.

POMAŽE I FERMENTIRANA HRANA

Fermentirana hrana je jako korisna za zdravlje crijeva i pravilnu probavu. Ona potiče razmnožavane dobrih bakterija kao što su bifidobakterije i laktobacili te tako stvara veliki izvor prirodnih probiotika.

Osim što pomaže kod smanjivanja stvaranja plinova, potiče i stvaranje serotonina, hormona sreće koji se većinom stvara u crijevima.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe