Slučajni zastupnik Nisvet Jusić odbio prijedlog da se izgradi Spomen park GENERALU Alagiću, a podržao Konjički klub Velika Kladuša

Danas je Skupština Unsko-sanskog kantona usvojila Budžet u iznosu od blizu 239 miliona KM. Svakako pohvalna činjenica je da smo dobili Kantonalni budžet u vrijeme kada se borimo sa koronovirusom, migrantima itd.

Premijer Kantona Mustafa Ružnić i kompletna Vlada u posljednjih nekoliko dana zasjeda svaki dan i bori se da Krajiški narod zaobiđe virus koji je zahvatio cijeli svijet, da migrantska kriza ne eskalira i  ne dovede kompletno društvo u nezavidan položaj.

Međutim, zato Skupštinski zastupnici sa platama cca 3000 KM, zasjedaju jednom u 2 mjeseca i donose Odluke za koje se nisu borili naši očevi.

Tako naš kantonalni zastupnik NISVET JUSIĆ koji je glasovima naroda iz Bužima izabran u Skupštinu USK, podržava prijedloge donedavno obožavaoca Fikreta Abdića, konkretno Anela Šahinovića, a istovremeno odbija prijedlog da se izgradi Spomen park našem GENERALU, jednom od najvećih Bosanskih sinova Mehmedu Alagiću.

Priče je bilo Nisvetu Jusiću podržati Konjički klub iz Velike Kladuše nego Spomen park našem generalu kojeg je slična politika odvela na sigurno bolji svijet od ovoga.

U nastavku ovog teksta, pokazaćemo Vam, ko je Nisvet Jusić, ko je Anel Šahinović, a ko je Fikret Abdić kojeg danas poznaju i udžbenici.

Između ostalog Nisvet je podržao Centar za kulturu u Velikoj Kladuši 200 000 KM, u kojoj je isti Anel Šahinović član UO-a, a predsjednik kćerka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Novac se dao Laburistima

Podržao je i Konjički klub u Velikoj Kladuši. Podržao je i sa 1 milion KM asfalt lokalnih puteva u Velikoj Kladuši, vjerovatno predizborni.

Detaljnije ispod teksta.

 

Evo ko je Anel Šahinović, bivši direktor Komunalija u Kladuši, poznatiji po tome da voli komfor.

Za ubuduće, molimo Nisveta Jusića, da ne laže BUŽIMSKI I KRAJIŠKI narod.

Svima je jasno da su ovakvi skupštinski poslanici sa ovakvim postupcima otjerali sinove naših generala u Njemačku, dok su njihovi roditelji zaslužni što oni danas sjede u zastupničkim klupama.

Zanima nas samo šta će majke Bužimljanke koje su izgubile svoju djecu i muževe reći na ovakvo ponašanje zastupnika Nisveta Jusića?

Podržavamo Skupštinu USK u dijelu gdje podržava škole u Velikoj Kladuši, jer djeca ovog kantona su naša budućnost u svakom smislu te riječi.

Ali zato, naša javnost zasigurno nikada neće staviti institucije kojima je rukovodio ili rukovodi Fikret Abdić iznad naših GENERALA koji su jedni od najzaslužnijih što danas imamo svoju državu.

Nisvete, Hvala TI.

Usput, da objasnimo Bužimljanima zašto smo napisali SLUČAJNI POSLANIK u Skupštini USK. Nisvet kao pojedinac sa 966 glasova koliko je imao ne bi ušao u Skupštinu USK, ali ukupnim brojem glasova sviju sa liste, jedva su prešli izborni prag, a s obzirom da je Nisvet bio nosioc liste, sasvim slučajno je završio u Skupštini. Da je npr. Amir Sijamhodžić bio nosioc liste, zasigurno bi na kraju Amir ušao u Skupštinu,a ne Jusić. Upravo zbog ove činjenice je Nisvet i promijenio stranku kako bi sam sebe postavio za nosioca i dobio još jedan mandat u kojem će dobiti jako puno novca budžetskih korisnika za glasanje protiv obilježja za naše generale.

Slučajni poslanik

 

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe