SLUČAJ “REVOLVERAŠ KAMBER” Tužiteljica Područnog tužilaštva Sanski Most Sadeta Muhić ovaj predmet devet mjeseci nakon prijave drži u ladici u fazi prijave !!?

Zaustavljen je mojom i kasnijom intervencijom policije, tačnije činjenicom da je vozilo zbog saobraćaja moralo stati.

Prema onom što sam vidio tada, Asim Kamber je u ruci držao pištolj kalibra 6,35 mm nepoznate proizvodnje.

Okolnosti ugrožavanja moje sigurnosti već su opisane i poznate pa i “činjenica” da je pištolj u narednih sat i nešto vremena nestao u svojevrsnoj tragikomediji od uviđaja i potpuno nepotrebnog , insceniranog pregleda vozila koji je radila sanska policija.

Nakon skoro devet mjeseci čekanja na ishod moje prijave tražio sam od Tužilaštva Unsko-sanskog kantona informaciju šta se dešava sa njom. Istovremeno, odgovor, potpuno nezavisno, od Tužilaštva Unsko-sanskog kanton tražilo je i Udruženje “BH Novinari”. Odgovori koje smo dobili su skoro identični.

– Provjerom kroz službene evidencije Područnog tužilaštva Sanski Most Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona,odnosno kroz TCMS bazu utvrđeno je da je dana 21.05.2019.godine Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zaprimilo od strane podnosioca zahtjeva Dedić Midhata krivičnu prijavu protiv Kamber Asima zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, te da je predmetna prijava zavedena pod poslovnim brojem T 01 1 KT 0005099 19, odnosno da se ista prema mjesnoj nadležnosti vodi u Područnom tužilaštvu Sanski Most. U konkretnom predmetu su toku provjere navoda prijave. Dakle, predmet se nalazi u fazi prijave- stoji u Rješenju Tužilaštva USK od 27.januara 2020. godine.

Konstatirajmo još jednom- skoro devet mjeseci nakon krivične prijave prijava je još uvijek u fazi prijave!?

Predmet je zadužila tužiteljica Sadeta Muhić, a zbog sumnje u pristrasnost lokalnih policajaca ( postoje informacije da je u “nestanku” pištolja učestvovao policajac poznatog identiteta) Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama nadležnoj tužiteljici dostavio je Sektor kriminalističke policije Uprave policije MUP USK još 26.avgusta 2019.godine.

Skoro pola godine od podnošenja ovog Izvještaja tužiteljica Muhić vrši provjeru navoda!?

Ovo je javni poziv tužiteljici Sadeti Muhić da okonča ovaj predmet i donese tužilačku odluku, ukoliko ne misli da je u redu da svoje tužilačke ovlasti u pogledu rokova razvuče do granica biološkog nestanka prijavitelja krivičnog djela ili Kijameta.

Ujedno i poziv glavnoj tužiteljici Tužilaštva USK da prekontrolira rad Područnog tužilaštva Sanski Most za koga važi opća (pro)cjena u Sanskom Mostu a i šire da su obje tužiteljice nepodnošljivo pod uticajem “određenih politika”.

Kojih – “narod zna”.

Podsjećamo, tužiteljica Sadeta Muhić donijela je naredbu o odustajanju istrage protiv Asima Kambera po prijavi Suada Karagića, ali joj je glavna tužiteljica poništila pomenutu naredbu. Protiv Vildane Dedić njeno tužilaštvo ima formirani predmet u vezi sa primanjem dara, o čemu smo dobili službenu potvrdu. Ona je sankcionirana i od VSTV-a zbog kašnjenja u radu na nekoliko predmeta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe