Slovenka koja se vakcinisala umrla je od ponovljenog srčanog udara

IZVORklix.ba

Uzrok smrti starije osobe koja je umrla nakon što je vakcinisana protiv koronavirusa bio je srčani udar, kazao je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin pozivajući se na riječi stručnjaka.

Formiran je, kako je to na konferenciji za medije navedeno, tim nezavisnih stručnjaka koji će detaljno ispitati slučaj i obavijestiti javnost o konačnim rezultatima.

Nacionalni institut za javno zdravstvo (NIJZ) je potvrdio da je jedna osoba preminula nakon što se vakcinisala u jednom od staračkih domova.

Glasnogovornik Jelko Kacin je objasnio da je riječ o starijoj osobi iz jednog od domova za starije osobe, koja je poput ostalih sama odlučila hoće li biti vakcinisana.

Imala je srčani udar i preminula.

“Čim se to dogodilo, izdata je prva procjena stručnjaka o tome da li su događaji međusobno povezani. Smrt se nije dogodila zbog vakcinacije, već je to bio ponovljeni srčani udar”, rekao je Kacin.

Prema Kacinu, oni će javnost obavijestiti o konačnom rezultatu, jer ne žele “da iko vrši pritisak na rad nezavisne komisije”.

Marija Magajne iz Ministarstva zdravstva je objasnila da se komisija sastoji od četiri člana, i to infektologa, interniste, epidemiologa NIJZ-a i predstavnika Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe