Slonica je pokazala da ima zaista brižno srce, snimka je osvojila svijet

VEZA između čovjeka i životinje uvijek je zaista divna stvar, a još je fascinantnije kada se ta veza ostvari s divljom životinjom. Lek Chailert neobjašnjivo je povezana sa slonicom Faa Mai, a nedavni video njihovog prijateljstva koji je objavljen na YouTubeu pogledalo je preko milion ljudi.
“Dok sam razgovarala s posjetiteljima, Faa Mai se iznenada ubacila u naš razgovor s jasnom namjerom. Gurnula me u polje, usmjerila me negdje i pitala sam se što zapravo želi. Napokon, Faa Mai me odvela da vidim malog slonića Thong Aea, kojeg želi usvojiti. Na kraju, čini se da je Faa Mai željela da uspavljujem njenog malog prijatelja, kao što sam to činila njoj bezbroj puta. Sretna sam što moja djevojka Faa Mai ima tako brižno srce. Ponosna sam na nju”, stoji u opisu videa.
Cijela ova situacija dogodila se u Parku prirode Elephant koji se nalazi u provinciji Chiang Mai na sjeveru Tajlanda. Prirodni park slonova je centar za spašavanje i rehabilitaciju čiji je glavni cilj spašavanje nastradalih slonova i pružanje utočišta.
Lek Chailert vodila je brigu o Faa Mai još od njenog rođenja i to je razlog zašto su uspjele uspostaviti tako snažnu vezu.
Video pogledajte OVDJE.
Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe