Slobodan Vasković direktno: “Schmidt će potegnuti mač, Draška ću slomiti kao trsku, a Dodik će pobjeći u Rusiju”

“Da su Šarović i Borenović mislili politički kvalitetnije, mi danas ne bismo bili u ovoj situaciji! Opozicija je uspjela izaći iz Dodikovog okvira! Imaju kvalitetne kandidate koji mogu pobijediti Dodika! To nije Draško Stanivuković”, kaže Vasković.

“Da se kladimo, Schmidt nije vreća za udaranje kao Inzko! Schmidt je došao da udara! Jelena Trivić jedina može na crtu Dodiku! Stanivukovića ću ukloniti s političke scene! Lukač hapsi Dodikove ljude, Dodik mu ništa ne može narediti”, rekao je večeras novinar Slobodan Vasković gostujući na Face televiziji.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Neće niko da žrtvuje zbog Dodika! Političari iz RS-a su pokrali milijarde! Izborni zakon će biti usvojen!

Senad: Kakav?

Slobodan: Nema raspada BiH, nema otcjepljenja RS-a, nema rata! Idemo u NATO!

Države se neće promijeniti dok neko ne ode u zatvor! Draško Stanivuković je mlad, pokvaren, sklon manipulaciji, počinio zločin, jer je aferu Kisik iskoristio u političke svrhe. Samo je Dodik veći zločinac od njega! Kandidatura Stanivukovića je bila kobna greška opozicije! Stvara se jedna čitava ekipa za BiH na relaciji Washington–Berlin–Brisel! Cijenu američkih sankcija neće platiti Dodik, već građani RS-a!

Sankcije bile planirane za početak iduće godine, ali će biti ove godine! Dodik gazi crvenu liniju! To je zagrijalo situaciju i moglo bi doći do incidenta! Onaj ko pokuša da napravi incident bit će brutalno polomljen! Građani BiH se ne trebaju plašiti rata! Rata u BiH neće biti! BiH ide prema NATO-u! Realno stanje situacije u BiH nije na nivou sukoba!

Dodik je donio nerad u institucije! Dodikova priča o otcjepljenju je šuplja priča jer nema šta da ponudi! Dodik pokušava kompenzirati štetu koju je napravio! Neka ga ne slušaju oni koje poziva da ne idu na posao! Laže ih, neće im dati plate! Obrad Kesić je nebitan! On je Dodikov analitičar koji pojačava ono što Dodik priča! Njegov maksimum je da prođe pored State Departmenta! On je jedno veliko ništa!

Dodik i Lukač više nisu na istim stranama! To pokazuju posljednja hapšenja u borbi protiv organizovanog kriminala po nalogu Specijalnog tužilaštva RS-a! Dodik je zvao načelnika policije da prekinu sa hapšenjima, Lukač mu se suprotstavio! Dodik će pobjeći u Rusiju! Ljudi će biti ostavljeni na cjedilu kad on umakne!

Neće bilo ko da žrtvuje svoju glavu zbog Dodika! Sreća je što Dodik nema direktnu vlast nad ministarstvom unutrašnjih poslova! Ima vlast, ali ne vlada, ko zna šta bi tada napravio! Dodik nema moć da Lukaču kaže da uradi nešto! Lukač i Dodik su dvije najsuprotstavljenije strane! Da je Dodik mogao smijeniti Lukača, davno bi to učinio! Dodik direktno zavisi od Lukača po mnogim pitanjima, a Lukač nije njegov! Dodik nema kontrolu nad svojim ljudima!

Schmidt je došao s jasnim i preciznim zadacima! Kad dođe vrijeme, Schmidt će izvući mač! Njemačka će podržati Schmidta u svim njegovim zadacima! Mnogi su se prevarili i udarili na Schmidta i to će im se obiti o glavu! Schmidt će isukati mač i otfikariti glavu nekome! Schmidt nije vreća za udaranje kao Inzko!

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe