Slika iz Jugoslavije NAPRAVILA POMETNJU: Čija je ovo UNIFORMA?

U Facebook grupi Nostalgija, koju prati oko 290.000 ljudi iz cijelog regiona, često se mogu pronaći nostalgične fotografije iz doba Jugoslavije, pa su tako objavili i fotografiju kršnog muškarca iz vojne policije u Jugoslaviji.

Fotografija koja prikazuje vojnog policajca kako stoji uz plavi Stojadin, prikupila je skoro 2000 lajkova.

Vojna policija u Jugoslaviji

Kada su vidjeli fotografiju iz doba Jugoslavije, mnogi su komentarisali: “To se zvalo policija i disciplina u ono prošlo vrijeme i oni nisu bili kao danas kad ima kriminala i među njima.”

Bila sam takvog uvjerenja u bivšoj Jugi u kojoj sam rođena 1960., da je bilo i tada nepravilnosti, ali se nije objavljivalo kao sada, a nepravde i borbe za pravdu je uvijek bilo i bit će – napisala je jedna žena.
Iako su neki pisali da se na fotografiji radi o narodnoj miliciji, mnogi su dali doznanja o kome se radi na fotografiji: “U pitanju je vojna policija dok je još postojala JNA.”

Davno bilo! Ovo je ‘vojna policija’ odabrana od ‘privilegovanih’ i ‘politički podobnih’ mladića! Milicioneri su imali plave uniforme, uvijek su bili dvojica jer je jedan znao čitati, a drugi pisati – objasnio je jedan muškarac.

Još su neki dodali kakva je tada bila policija, a kakva je danas: “Imala je respekt, a sada ih je 99% uprljano u kriminal. To vrijedi za cijelu bivšu Jugoslaviju. Možda su jedino Slovenci ostali pošteni?”

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe