Slavni sudija priznao da je Realova dominacija nastala nakon loših odluka pomoćnika

Bilo je to čuveno madridsko finale u Milanu, Real je pobijedio Atletico Madrid nakon penala. Poslije 120 minuta bilo je 1:1.

Četiri godine kasnije, sudija tog meča Mark Clattenburg je priznao da je gol Sergija Ramosa za 1:0 postignut iz ofsajda i da su on i njegovi saradnici toga bili svjesni na poluvremenu.

“Grešku smo primijetili na poluvremenu. Bila je to teška situacija u kojoj je moj pomoćnik napravio veliku grešku”, rekao je Clattenburg u intervjuu za Daily Mail.

Englez je priznao i da je tokom cijelog meča imao problema sa jednim igračem – Pepeom, ali nije objasnio zašto probleme nije riješio isključenjem.

Pepe je napravio faul nad Torresom za penal, koji nije realizovao Griezmann.

“Pepe je faulirao Torresa. Bio je zapanjen i vikao je na savršenom engleskom “Mark, ovo nikada ne može da bude penal”, odgovorio sam mu “prvi gol tvoje ekipe ne bi trebalo da stoji na semaforu i odmah je ušutio”. Znao sam da će na taj način prihvatiti odluku, ali nije ni malo lako suditi kada je on na terenu. Pepe stvara najveći pritisak na sudije, valja se po terenu, simulira, a dva puta je čak pokušao iznudi isključenje za Atletico. Druge sudije bi možda pale pod njegovim pritiskom, ali ja sam znao da to ne mogu da dopustim. Pepe je igrač kome niko ne može da vjeruje. Taman pomisliš da imaš kontrolu na meču i onda odjednom on uradi nešto i sve pokvari”, istakao je Clattenburg.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]