28 C
Bihać
Nedjelja, 14 Augusta, 2022

Skupština USK zasjeda 25-ti put u mandatu 2018-2022

Kolegij Skupštine USK danas je održao sjednicu i utvrdio dnevni red za 25. redovnu sjednicu. Tako će zastupnici redovno zasjedati 25. put u mandatnom periodu 2018-2022. Kako je vladajuća većina bila “klimava”, bez 16-te ruke i tako održavala sjednice Skupštine, tako većinom materijali nisu ni dobijali potrebnu podršku u ovom zakonodavnom tijelu.

Zasigurno se može reći i da je ovo bio mandatni period sa možda najmanje usvojenih Zakona i drugih odluka, ali sigurno i najplaćeniji kada su u pitanju primanja zastupnika u Skupštini USK. Iako su došli redovno samo 25. puta u skoro 45 mjeseci mandata, naplatili su svoje previsoke paušale, tople obroke, putne troškove i druge naknade kao plaćene komisije i sl.

Tako su mjesečna primanja zastupnika cca 2500-3000 maraka, dok su plate Predsjedavajućeg Razima Halkića i njegovog zamjenika Nisveta Jusića mnogo veće.

Uz te plate ih pripada i službeno vozilo i vozač. Prostom računicom, zastupnici u Skupštini za 25 redovnih dolazaka u skoro 4 godine mandata, ovaj kanton su koštali nevjerovatnih  cca 4 miliona maraka. Naš portal nedavno je pisao o lijepom gestu gradonačelnika Šuhreta Fazlića koji je na početku svog mandata svoju plaću smanjio drastično i do sada budžetu grada Bihaća uštedio 150 hiljada maraka.

Kada bi sličan potez se desio i u Skupštini USK, sa tom razlikom novca kanton bi mogao financirati mnoge stvari, počev od besplatnih vrtića, većih poticaja u privredi i poljoprivredi itd.

Do tada to ostaje samo mrtvo slovo na papiru, a zastupnike 14. jula očekuje klimatizirana sala za održavanje sjednica i dnevni red koji se nalazi u prilogu.
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se