14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Skok sa Starog mosta za Dan nezavisnosti

IZVORavaz.ba

Skokom sa Starog mosta u Mostaru koji je izveo Igor Kazić i spustom ziplajnom nedaleko od ovog UNESCO-ovog spomenika danas su članovi Kluba skakača u vodu „Mostari“ obilježili Dan nezavisnosti BiH.

Ovaj program bio je poklon građanima Mostara, ali, prije svega, najmlađim članovima Kluba „Mostarima Juniorima“, kojima su, baš na Starom mostu, uručili diplome za, kako je to rečeno, očuvanje 450 godina starog dječijeg sna o letu i slobodi.

Tako je 40 najmlađih članova „Mostara“ dobilo diplome, a riječ je o polaznicima škole skokova koju su nedavno, s ciljem očuvanja skakačke tradicije, pokrenuli mostarski šampioni s Lorensom Listom na čelu.

– To su naši budući skakači, budući šampioni, koji su izuzetno talentirani, ali s kojima treba vježbati. Za njihovu želju i trud danas smo ih odlučili nagraditi, uručiti im diplome i specijalno za njih izvesti skok i spust ziplajnom, ali na taj način i obilježiti Dan nezavisnosti. Iako smo prethodnih godina uvijek obilježavali ovaj dan, do sada mi je ovo najljepše organizirani Dan nezavisnosti – istakao je Listo.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe