3.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 28 Novembra, 2022

Skandalozno: Migranti kroz šumu bježe od policije Unsko-sanskog kantona

IZVORAvaz.ba

Nakon što je Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK usvojila set mjera zabrane kretanja migranata, prijevoza…, provjerili smo kakvo je stanje u Bosanskoj Otoci na entiteskoj liniji.

Svega 200 metara od razgraničenja postavljen je punkt MUP-a USK na kojem policija zaustavlja sva vozila iz pravca Bosanski Novi i kontrolira ih.

S druge strane nekih 700 metara dalje, njihove kolege iz MUP-a RS su, također, postavili punkt. Ono što smo danas zabilježili na licu mjesta pokazuje još jedan ogranak migrantske krize.

Grupa od 20-ak migranata je bez ikakvih problema prošla pored službenika MUP-a RS, a kako bi izbjegli policajce iz Federacije sišli su sa ceste i otišli kroz šumu.

Oni se kreću prema Bosanskoj Krupi, a zatim prema Bihaću ili Velikoj Kladuši.

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se