20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Skandal u MUP-u: Policajac muljao s kaznama pa “lapio” više od 100.000 eura!

Jedan policajac Policijske uprave osječko-baranjske uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku, ali i suspendiran te udaljen iz službe jer je varao na izdavanju novčanih kazni, javlja tamošnja policija.

Tvrde kako je svojim djelima, krađom, ali i namještanjem dokumentacije, državni proračun oštetio za više od 800 tisuća kuna.

“Utvrđeno je da je policijski službenik obavljao poslove razduživanja naplaćenih novčanih kazni, razduživanja obrazaca potvrda o naplaćenim novčanim kaznama za počinjene prekršaje i uplate preuzetih novčanih iznosa u Državni proračun.

U svrhu pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, preuzeti novac od razduženih novčanih kazni, policijski službenik nije uplaćivao u blagajnu Policijske uprave osječko-baranjske, nego je dio novčanog iznosa zadržao za sebe, čime si je u dužem vremenom periodu pribavio protupravnu imovinsku korist te oštetio državni proračun Republike Hrvatske za više od 800 tisuća kuna (110.000 eura).

Policijski službenik nije proknjižio svu novčanu realizaciju razduženih novčanih kazni prema obrascima, a dio obrazaca je proknjižio s neistinitim podacima o naplaćenom iznosu ili vremenu naplate kazne u službenim evidencijama MUP-a za praćenje obrazaca za prekršaje.

Isto tako je tijekom redovnih godišnjih inventura obrazaca unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke”, pojasnili su.

Protiv policajca je nadležnom državnom odvjetništvu policija podnijela kaznenu prijavu, prenosi RTL.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se