15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Situacije koje nikada ne želite da vam se dogode tokom seksa

IZVORbody.ba

Seks ili vođenje ljubavi je središnji dio svakog braka i odnosa, a ima i brojne prednosti. Neke od prednosti seksa uključuju sljedeće:

Ojačava vam imunitet
Poboljšava vaše kardiovaskularno zdravlje
Smanjuje stres
Pomaže vam da se odmorite
Poboljšava nivo testosterona i estrogena
Podiže vam raspoloženje i smanjuje mogućnost od depresije
Pomaže kod cirkulacije krvi
Ublažava bol zbog povećane razine oksitocina

Iako seks ima brojne prednosti, ponekad postoje slučajevi kada ova aktivnost može poći po zlu. Ovo su samo neki od scenarija i načina koji vam mogu pokvariti raspoloženje:

Nedovoljno lubrikanata
Ovo je nešto što definitivno može pokvariti raspoloženje. Iako žene tokom seksa prirodno izlučuju tečnosti, to ponekad nije dovoljno. Kao rezultat toga ne možete imati ugodan i zadovoljavajući seks sa svojim partnerom.

Šta možete učiniti: Nikada ne možete znati kada će vas ovakve situacije zadesiti, tako da se pobrinite da uvijek pri ruci imate maziva, koja možete staviti na pristupačan prostor, poput noćnog ormarića. I da, važna je i dobra predigra.

Nedostatak predigre
Predigra je seksualni uvod u seksualne odnose i uključuje ljubljenje i milovanje. Posebno je važna za žene, jer je njima potrebno duže vremena da dostignu nivo uzbuđenje. Predigra pomaže ženama da se pripreme za seksualni odnos kako bi mogle postići orgazam.

Što možete učiniti: Budući da predigra ima fizičku i emocionalnu namjeru, žene trebate milovati i ljubiti, kako biste im dali do znanja da ih želite i fizički i emocionalno. Također je važno povećati seksualnu izdržljivost konzumiranjem prave hrane i zdravim načinom života.

Neočekivani problemi s kondomom
Iako ste dobro pripremljeni, ponekad se događa i neizbježno, poput pucanja kondoma. Oboje morate unaprijed znati je li vaš partner ikada imao seksualno prenosive bolesti tako što ćete moći mirno riješiti dilemu testiranjem odmah. Pobrinite se da dobro poznajete osobu prije nego što odlučite da imate seksualni odnos sa njom.

Što možete učiniti: Nemojte paničariti jer je vrlo rijetko da žena zatrudni ako jednom pukne kondom. Međutim, kako bi se osigurala prevencija, stručnjaci preporučuju umetanje bakrenog IUD-a.

Neko vas prekida tokom čina
To može biti neugodno za vas i vašeg partnera, pogotovo ako to radite na neočekivanim mjestima kao što su ostava ili toalet. To nije uobičajena pojava, ali to se događa parovima koji se ne mogu suzdržati bez obzira na vrijeme i mjesto.

Što možete učiniti: Izvinite se osobi koja vas je uhvatila na djelu. Možete da koristite humor da olakšate situaciju. Važna pouka ovdje bi bila da to uvijek radite na pravom mjestu kao što je spavaća soba, iza zatvorenih vrata i osigurani bravom!

Problemi u tjelesnoj funkciji
Neke se stvari mogu neočekivano dogoditi dok imate seks. To može biti prolazak zraka ili čak naglo mokrenje. To može biti sramotno za oboje, ali to se događa s vremena na vrijeme.

Što možete učiniti: Ne stidite se, ali umjesto toga možete koristiti humor da olakšate situaciju. Da, to može pokvariti raspoloženje, ali smijeh će sve vratiti na pravi put i moći ćete nastaviti tamo gdje ste stali.

Ugodan, zadovoljavajući i ispravan seks samo su neke od definicija savršenog seksualnog susreta s partnerom. Međutim, seksanje ponekad može poći po zlu kada se to najmanje očekuje. Najbolje što možete učiniti je da ostanete mirni, razumno se nosite sa situacijom i uvijek budete pažljivi prema osjećajima vašeg partnera.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe