SIPA na području Unsko-sanskog kantona uhapsila tri osobe, pronađena droga

IZVORAvaz.ba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Unsko-sanskog kantona proveli operativnu akciju kodnog naziva “Rubin” i tom prilikom lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – neovlaštena proizvodnja i stavljanje opojnih droga u promet.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću i Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene objekte, pokretne stvari i osobe na četiri lokacije u Velikoj Kladuši i Cazinu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, vagu, opremu za pakovanje i konzumiranje narkotika, određenu količinu novca, jedan snimač DVR, jedan hard disk i oko 150 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojne droge heroin i kokain.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na daljnje postupanje.

Aktivnosti su realizirane u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe