14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Sestra smrtno stradale Edite Malkoč: Agonija je danas prestala, agonija koja traje 4 godine!

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Sanjin Sefić osuđen na 17 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Nakon potvrde presude, putem društvene mreže Facebook obratila se sestra smrtno stradale Edite, Enesa Kekić Malkoč.

– “Agonija je danas prestala, agonija koja traje 4 godine!

Izdržali smo! Preživjeli smo! Osuđen je! Saburom smo se hranili, a pred nas su bacali silna iskušenja.

Zadovoljni nismo, ali ne bismo bili ni sa 100 godina, osjećamo mir jer je sve stalo. Ovo je najviša izrečena kazna u BiH za krivična djela protiv sigurnosti u saobraćaju, daje nam to jednu vrstu spokoja. Bol i tuga nije prestala i neće ni sa svim kaznama ovog prolaznog svijeta”, napisala je između ostalog Enesa te se zahvalila svima onima koji su bili uz porodice Malkoč i Agić u ovom najtežem periodu u životu.

– “Hvala vam svima što čuvate uspomene! Moje ruže mirišu i mirisat će dok smo živi! Neka je na čast svima koji su kočili cijeli proces…”, dodaje Enesa.

Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe