Šestorica reprezentativaca BiH nisu dobili vize: Rekli su nam da nisu dužni da nam objasne

Naime, čak šestorica reprezentativaca BiH nisu dobili vize za boravak u Kazahstanu, te će Zmajevi biti dodatno oslabljeni.

Igrači koji su ostali bez vize su Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović.

Kontaktirali smo i tim menadžera reprezentacije Darka Ljubojevića koji nam je dao kratak komentar uoči putovanja u Kazahstan.

“Nisu dužni da nam objasne, tim riječima su nam rekli”, kratko nam je sa aerodroma kazao Ljubojević.

Da ima određenih problema sa Kazahstancima dalo se naslutiti već sinoć kada je pomjeren termin čarter leta. Tabor bh. reprezentacije je trebao otputovati u srijedu u 9, ali je let pomjeren za 15 sati.

NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje.

I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača”, sapošteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Tako će Petev imati značajno manje izbor igrača za duel protiv Kazahstana posebno ako se u obzir uzme činjenica da su Sanjin Prcić, Elvis Sarić i Dario Đumić dobili naknadne pozive zbog ranijih otkaza.

Sabotaža u režiji Kazahstanaca bi Zmajevima trebala posžuti kao odlična motivacija u subotnjoj utakmici da se ostvari pobjeda. Podsjećanja radi, susret na Astana Areni počinje u 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe