21.5 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Servisne informacije: Tri saobraćajne nesreće, prekidi u isporuci električne energije

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala tri intervencije, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Tako je na R403, naselje Pjanići, došlo do nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v, a pri nezgodi je stradala divlja životinja-srna. U Stijeni je jedno lice teže povrijeđeno prilikom nesreće na parking prostoru u Stijeni kada je 1 m/v udarilo u drugo parkirano m/v, dok je na M42, naselje Pećigrad, 1 m/v udarilo u rasvjetni stub. Nije bilo povrijeđenih lica, a pričinjena je materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Prekidi u isporuci električne energije na dan 31.05.2021. godine planirani su prema sljedećem rasporedu:

08:30-15:00 sati trafopodručja: Mujakići, Rošići, Rošići-Kajtezi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. novembar i Grab, večeras od 20 (do 06 sati ujutro) doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Tarčin-Sarajevo zapad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se