12 C
Bihać
Nedjelja, 2 Oktobra, 2022

SELMA BAJRAMI O SMRTI KOLEGE: Uz Džejeve pjesme sam plakala za bivšim ljubavima

Vjerujem da cijela estrada žali kao i za Sinanom, Šabanom, Safetom, Tošetom

Dok mnogi estradni umjetnici, pjevači u Srbiji žale zbog smrti popularnog i jedinstvenog Džeja Ramadanovskog, i većina pjevača iz BiH sjećaju se njihovog kolege.

Jedna od njih je i popularna bh. pjevačica Selma Bajrami.

Ja mogu samo da kažem da sam odrasla uz njegove pjesme, a posebno uz njegove balade, a i na svojim nastupima sam kasnije veoma rado i sa velikim zadovoljstvom pjevala upravo te njegove balade. Uz Džejove pjesme sam plakala za bivšim ljubavima. Kao i mnogima pjesma „Nedjelja“ mi je najdraža, a prije svega što me odmah sjeti na moju porodicu, na sve one koje neizmjerno volim, a koji smo sticajem okolnosti odvojeni jedni od drugih. Imali smo par zajedničkih nastupa, previše lično ga nisam poznavala. Iz priča ostalih kolega znam da je bio veliki boem, koga je svako volio. Vjerujem da cijela estrada žali kao i za Sinanom, Šabanom, Safetom, Tošetom. Otišli su svi ti ljudi koji su dali i ostavili veliki pečat na regionalnoj estradi, bili su vrhunski pjevači.

Selma nam je rekla da je ona osoba, koja je spremna u svakom momentu pomoći nekome od kolega, ukoliko neko od nje pomoć zatraži, ali isto tako i zna veoma dobro da se suosjeća sa onima koji pretrpe neki bol ili gubitak u životu.

-Uvijek uzvraćam poštovanje prema onima koji prema meni imaju isto takvo poštovanje. Tokom svih ovih godina mnogo sam ojačala i nekako sam naučila da „čitam“ ljude, osobe oko mene i da primjetim ko mi želi dobro, a ko zlo. Posebno moram biti pažljiva, jer ja živim u Beču,a mnoge kolege u Srbiji, BiH, Hrvatskoj… Ponekad mi je teško zbog toga,ali samo ponekad. Sa jedne strane mi je drago što sam udaljena od svega toga – rekla nam je Bajrami.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se